Tandarts Oosterheem – Tips

Tandarts Oosterheem – Veneers/Lumineers

Het zijn gemaakt van dezelfde materialen als alle andere porseleinen veneers. Veneers met de naam Lumineers zijn een specifiek merk porseleinen facings die over natuurlijke tanden worden geplaatst om de witheid van de glimlach en de gelijkmatigheid van de tandlijn te verbeteren.

Porseleinen facings worden geprefereerd vanwege hun lage kosten, snelle resultaten – sneller dan alle andere alternatieven voor het bleken van tanden.

Tandarts Oosterheem – Lumineers worden over natuurlijke tanden geplaatst om ze te corrigeren:

– Ruimtes tussen de tanden

– Scheefstaande tanden

– Tanden met vlekken

– Gebarsten of gebroken tanden

-datum of kapsel onaantrekkelijk

De facings worden verwijderd wanneer het bleken van de tanden de procedure van keuze is. De tanden worden geëtst om een licht ruw oppervlak te verkrijgen na het vernisje, waardoor het vernisje sterker aan de tand kan hechten. Zodra de hechting heeft plaatsgevonden, wordt het vernisje permanent aan de tand gehecht.

 

Tandarts Oosterheem

 

Tandarts Oosterheem – beroepen:

– Omdat ze als een permanente toepassing worden beschouwd, zijn veneers immuun voor gaatjes, en dus voor verval.

– Ze zijn sterk en duurzaam en gaan vele jaren mee.

– Omdat facings ontworpen zijn om vlekken te weerstaan, zien ze er helderder en witter uit dan alternatieve procedures om tanden te behandelen.

– Na de procedure zijn gevoelige tanden (die niet reageren op plaatselijk zuur) meestal verlicht.

– Het gebruik van facings leidt tot een minder traumatisch resultaat in vergelijking met een procedure waarbij tanden worden afgeslepen.

– Een verdrongen tandlijn is meestal niet te zien omdat de tanden gelijkmatig verdeeld lijken.

– Omdat tandverkleining meestal een verkleining van de tand tot gevolg heeft, zijn deze tanden meer Verrassend genoeg kunnen ook tanden die te groot of te klein zijn, of een onregelmatige vorm hebben, kandidaat zijn voor Lumineers.

In de meeste gevallen worden veneers tijdens één bezoek voltooid, waardoor er minder behoefte is aan een lopende restauratie terwijl men wacht op de permanente toepassing van de permanente fineer.

– Tijdens het eerste bezoek wordt een afdruk genomen van de tand en wordt een replica gemaakt volgens de tandtintenkaart.

– Bij het tweede bezoek wordt de permanente facing met een lichtuithardende gel langdurig op het tandoppervlak geplakt om de structuur en de kleur van de facing te controleren.

– Bij het derde en laatste bezoek bekijkt de tandarts zorgvuldig de resterende tandstructuur om te bevestigen dat de fineer overeenkomt met het uiterlijk en dat het gebit correct is.

Het Lumineer systeem kan gebruikt worden om meerdere cosmetische tandproblemen te verhelpen, waaronder:

– Verkleurde tanden door koffie, thee of sigaretten.

– Verkleurde tanden als gevolg van fluorose, tetracycline of andere medicijnen.

– Tanden die scheef of scheef staan.

– Onzichtbare tanden, zoals die door atleten worden gedragen.

– Tanden met spleetjes ertussen.

– kleine scheurtjes of barstjes waardoor andere tanden het gat niet kunnen opvullen.

De voordelen van Lumineers:

– Omdat ze van porselein gemaakt zijn, zijn ze beter bestand tegen vlekken dan veneers van hars en zien ze er natuurlijker uit.

– Omdat Lumineers van porselein zijn gemaakt, zijn ze beter bestand tegen vlekken dan glazuurvernis en kunnen ze zelfs langer meegaan dan tandpasta.

– Voorafgaand aan de procedure wordt een laserstraal gebruikt om de tanden een nieuwe vorm te geven en het omringende tandvleesweefsel, dat met het blote oog moeilijk te zien is, te trimmen.

– Lumineers kunnen het uiterlijk van dunne voortanden corrigeren vanwege de transparantie die wordt waargenomen wanneer de veneer wordt gemaakt.

– Het wordt ook gebruikt om het uiterlijk van gedraaide tanden en tanden met ruwe randen te corrigeren.

– Het wordt ook gebruikt om het uiterlijk van licht afgebroken of gebroken tanden te herstellen, omdat het de onvolkomenheden van de tanden opnieuw vorm kan geven.

De procedure is relatief pijnloos en neemt slechts enkele uren in beslag. De procedure wordt ook wel zoom whitening genoemd en er wordt gezegd dat de resultaten snel tot tien tinten witter worden. Echter, zoals alle methoden om tanden te bleken, heeft ook dit bepaalde nadelen. Hieronder vindt u enkele van de volgende.

– De procedure is niet goedkoop. Over het algemeen kost het 500 tot 1000 dollar, hoewel de prijzen per locatie kunnen verschillen. Het wordt uitgevoerd door de meeste cosmetische tandartsen die experts zijn.

– De procedure is onomkeerbaar. Eens de fineer op de tand vastzit, kan hij niet meer verwijderd worden.

– Tanden worden meestal gevoelig bij extreme temperaturen.

– Rokende patiënten lopen het risico tandvleesontstekingen te krijgen, omdat het tandglazuur door het bleken wordt aangetast.

Ondanks de nadelen, als u denkt dat Zoom whitening iets voor u is, aarzel dan niet om een afspraak te maken met een tandarts die gespecialiseerd is in cosmetische tandheelkunde.

Lees meer https://mzc-oosterheem.nl/ 

Comments are Disabled