Porseleinen facings – een veel voorkomende cosmetische tandheelkundige procedure

Alle porseleinen facings worden op maat gemaakt en moeten geschikt zijn voor een specifieke tand op grond van de vorm en grootte van de tand en de gewenste esthetiek. Patiënten kunnen de kleur, vorm, grootte of lengte van een tand willen veranderen of een gebit witter willen laten maken met porseleinen facings. In alle situaties zijn er twee afspraken die worden gebruikt om de facings te vervaardigen. Tijdens het eerste bezoek zal de tandarts de tand onderzoeken, röntgenfoto’s van het gebit maken en een mondafdruk maken om naar het lab te sturen. Na ongeveer twee weken wordt de tand klaargemaakt om de facings te ontvangen. Tijdens het tweede bezoek zal de tandarts de fineer tijdelijk plaatsen en zal de tandarts uitleg geven over de laatste stappen.

Porseleinen facings kunnen zeer nuttig zijn bij cosmetische tandheelkunde om problemen te corrigeren zoals tanden die enigszins scheef staan, afgebroken of afgebroken tanden en bevlekte of verkleurde tanden. Met porseleinen facings wordt de gele kleur van de tand verwijderd en vervangen door een zuiver witte kleur. Ze worden ook gebruikt om gebreken zoals de onregelmatige vorm van een tand of een scheef gebit te verhelpen. In de meeste gevallen worden porseleinen facings gebruikt om problemen in een enkele tand te corrigeren.

De dunne fineer wordt over de tand geplaatst en vastgelijmd met een speciale bindhars. De vernislaag kan alleen van porselein gemaakt worden, of van composietmateriaal. De fineer wordt dan aan de tand vastgemaakt zodat hij een permanent onderdeel wordt. Fineer is een uiterst effectieve en aantrekkelijke cosmetische oplossing voor veel problemen. Fineer wordt gebruikt voor verkleurde tanden die gelig zijn geworden, voor tanden die scheef staan of voor afgebroken tanden. Scheefgegroeide of afgebroken tanden kunnen ook helpen om ruimten tussen de tanden te dichten.

Als u een cosmetische tandheelkundige behandeling nodig heeft om uw gebit te corrigeren, raadpleeg dan uw tandarts en bespreek met hem of haar de mogelijkheden. Hij of zij kan u de beste behandeling voor uw gebit en uw glimlach adviseren.

 

 

Tandheelkundige behandeling voor rokers

Zelfs als u rookt, zijn er bepaalde tandheelkundige behandelingen die u kunnen helpen uw gezonde adem te behouden en uw rook te vervangen door minder schadelijke nicotinehoudende alternatieven. Naast het helpen voorkomen van mondkanker en verlies van tandglazuur, kan stoppen met roken ook positieve effecten hebben op uw algemene gezondheid.

Als u regelmatig rode wijn of thee drinkt, moet u weten dat deze producten kunnen bijdragen aan de verkleuring van uw tanden. Het kan de moeite waard zijn een bezoek te brengen aan uw tandarts om deze te vervangen door witte alternatieven.

Als uw tanden verkleurd zijn door vullingen, kan dit worden teruggedraaid met tanden bleken. Terugtrekkend tandvlees en vooruitstaande tanden kunnen meestal worden behandeld met behulp van facings.

Als uw tanden zijn afgebroken of gebroken, moet u naar uw tandarts gaan en hij/zij zal u adviseren over de beste manier om het probleem op te lossen. Tanden bleken zal de vlekken verwijderen en uw glimlach verhelderen.

Er zijn vele soorten veneers. Voorbeelden zijn keramische veneers, composiet veneers, inferieure veneers en mucmatische veneers. welke veneers voor u geschikt zijn, kan door uw tandarts worden bepaald.

Voordat u met een behandeling begint, moet u uw tandarts raadplegen, omdat hij de beste persoon is om te bepalen welk soort fineer voor u geschikt is.

Composiet veneers- dit zijn dunne afdekkingen van composietmateriaal waarin tandheelkundige keramiek is verwerkt om een perfect uiterlijk te verkrijgen.

Slijmveneers- dit zijn dunne laagjes keramisch materiaal, gemaakt van biologische of synthetische materialen. Ze worden aan de binnenkant van het gebit geplaatst en vervolgens gecementeerd.

Voordelen van composiet veneers of keramische veneers:

– Facings van composiet zijn dunner en hoeven minder van het tandoppervlak te worden verwijderd.

– Composietvernisjes worden beschouwd als een sterker alternatief omdat ze gemaakt zijn van andere materialen zoals porselein- Ze zien er natuurlijk en organisch uit.

– Het materiaal is zeer duurzaam en de mogelijkheid om vlekken te maken is niet zo’n probleem.

– Ze kunnen worden gebruikt om een enkele tand te bevestigen of om een groep tanden te ondersteunen, zodat u die geweldige glimlach krijgt.

– Ze zijn betaalbaarder omdat de prijs van een composietveneer lager kan zijn dan die van een kroon.

– De prijs van de composiet veneer kan hoger zijn dan een porselein fineer omdat ze worden vervaardigd in een tandheelkundig laboratorium en kan speciale Veel die zullen worden vervaardigd in een apart laboratorium nodig hebben

De tandarts moet u kunnen uitleggen wat u precies wilt zien in het eindresultaat. Een goede tandarts zal ook foto’s kunnen laten zien van zijn werk.

Als u een nieuwe tandarts overweegt om aan uw glimlach te werken, zorg er dan voor dat hij of zij geaccrediteerd is.

Comments are Disabled