Hybride accu vervangen? Tips om uw hybride opgeladen te houden

Hybride accu vervangen

De batterij van een hybride auto is ontworpen om veel energie te leveren voor korte perioden. U kunt ermee volstaan om slechts om de paar dagen met uw auto te rijden, of hem één keer per maand ‘s nachts op te laden. Maar het is van vitaal belang dat u de batterij goed oplaadt en onderhoudt, zodat uw auto soepel blijft rijden. Een goede verzorging van uw autobatterij houdt in dat u hem eenmaal per week of na elke lange rit controleert, hem opgeladen houdt en voorkomt dat er vocht in de batterij terechtkomt. Zo blijft hij optimaal presteren. Hier leest u hoe u de conditie van uw hybride batterij controleert, wanneer u een nieuwe nodig hebt en wat u kunt doen om de levensduur te verlengen tot u de batterij moet vervangen.

Hoe controleert u de conditie van uw hybride batterij?

Er zijn een paar dingen die u kunt controleren om er zeker van te zijn dat uw hybride batterij goed werkt. Begin met een visuele inspectie van de batterij om er zeker van te zijn dat hij niet lekt, gecorrodeerd of doorboord is, en dat hij niet geïnstalleerd is in een hoes die de toegang naar buiten zou kunnen beperken. – Controleer het voltage van de batterij – Hieraan kunt u zien of de batterij zijn volle capaciteit heeft bereikt en of hij vervangen moet worden. Een lage accuspanning is een teken dat uw accu leeg kan zijn, en het kan moeilijk zijn om de spanning van een hybride te controleren zonder kennis van zaken of gespecialiseerde apparatuur. – Controleer de capaciteit van de batterij – Hybride batterijen zijn ontworpen om gedurende een bepaalde tijd stroom te leveren, dus is het belangrijk om de grootte van de batterij te controleren. – Controleer de conditie van de batterij – Dit is iets wat u met uw ogen kunt doen, en zal u vertellen of uw batterij leeg is, of aan vervanging toe is.

Hoe vaak moet u een hybride batterij vervangen?

Hybride batterijtechnologie heeft het mogelijk gemaakt om traditionele autoaccu’s niet meer om de 5 jaar te vervangen. Hybride batterijen hebben een ingebouwd elektronisch systeem dat de batterij oplaadt als de motor uit staat, en weer vrijgeeft als de motor draait. Deze lading wordt om de paar dagen tot weken herhaald, afhankelijk van hoe vaak u met uw auto rijdt, waardoor traditionele autoaccu’s minder vaak hoeven te worden vervangen. Maar hybride batterijen zijn ontworpen voor een maximale levensduur van ongeveer 10 jaar, en er zijn een paar redenen waarom hybride autobezitters hun batterijen na 10 jaar waarschijnlijk nog steeds zullen moeten vervangen. – Zwaar gebruik – De reden dat batterijen voor hybride auto’s een levensduur van 10 jaar hebben, is dat ze zijn ontworpen om lang genoeg mee te gaan om elke paar weken te worden opgeladen door de motor van uw hybride auto. Als u uw auto meerdere keren per week gebruikt (bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer), zal uw hybride batterij vaker moeten worden opgeladen en sneller verslijten. – Extreme temperaturen – Extreme temperaturen kunnen van invloed zijn op de werking van de batterij van uw hybride auto. Als het warm wordt, zal de batterij van uw hybride auto sneller leeg raken. Dit is vooral het geval bij oudere hybride auto’s, waarbij de accu’s zich in de kofferbak bevinden. Het is belangrijk om de kofferbak van uw auto in de schaduw te zetten als het buiten te warm is, om te voorkomen dat het te warm wordt.

Voorkomen dat er vocht in de accu komt

Laten we beginnen met een korte bespreking van hoe hybride autoaccu’s werken, om te begrijpen waarom u moet voorkomen dat er vocht in de accu komt. Wanneer u een hybride accu oplaadt, wordt een deel van de energie omgezet in een chemische verbinding die bekend staat als protonen. Deze protonen worden opgeslagen in een vloeibare substantie die rond de platen van de batterij ligt, en wanneer de motor draait, worden ze elektronen en stromen ze als elektriciteit terug in de batterij. Hybride autoaccu’s zijn echter niet gemaakt van vast materiaal. Zij bestaan uit een poreus, met vloeistof gevuld materiaal dat waterdamp en andere stoffen doorlaat. Hybride auto-accu’s zijn gemaakt van een materiaal dat water doorlaat. Wanneer de accu in de auto is geïnstalleerd, is hij niet afgesloten en kunnen de gassen en dampen die door de motor van de auto worden geproduceerd, in de accu terechtkomen. Deze gassen en dampen kunnen de platen van de batterij beschadigen en ervoor zorgen dat de batterij haar vermogen verliest. Deze gassen en dampen zijn schadelijk omdat ze ook vocht zijn, en ze kunnen het elektrische systeem van uw hybride beschadigen. Om dit te voorkomen, worden de accu’s van hybride auto’s meestal in de kofferbak of in een afgesloten compartiment geïnstalleerd. Eigenaars van hybride auto’s moeten ervoor zorgen dat de accu van hun hybride auto altijd in een ruimte ligt die niet wordt blootgesteld aan gassen en dampen afkomstig van de motor van de auto, zoals de kofferbak.

Hoe verlengt u de levensduur van uw hybride batterij?

U kunt de spanning van uw hybride batterij eenmaal per week controleren, en hem eenmaal per maand opladen terwijl hij stationair draait. Dit zal helpen voorkomen dat de batterij zijn vermogen verliest wanneer de motor niet draait. Nadat u met uw hybride hebt gereden, haalt u de stekker uit het stopcontact, laat u de auto 30 minuten tot een uur staan en laat u de auto nog eens 30 minuten tot een uur staan voordat u de auto weer start. Hierdoor kan de brandstof in de accu van uw hybride tot rust komen, waardoor de kans kleiner wordt dat hij onmiddellijk start. Als uw hybride batterij zijn lading verliest tijdens het rijden, kunt u deze opgeladen houden door hem één keer per maand op te laden terwijl hij stationair draait, en één keer per week terwijl hij in gebruik is.

Samenvatting

De levensduur van accu’s voor hybride auto’s is 10 jaar, en eigenaren van hybride auto’s zullen hun accu waarschijnlijk na 10 jaar moeten vervangen. Een hybride autobatterij is alleen ontworpen om te werken met de motor van de auto, en hij is gevoelig voor schade, vocht, gassen en snelle laadcycli, wanneer hij niet in de auto zit. Hybride autoaccu’s mogen tijdens het opladen niet worden blootgesteld aan gassen en dampen die afkomstig zijn van de automotor, en moeten tijdens het gebruik eenmaal per week worden opgeladen, en tijdens stilstand eenmaal per maand. Accu’s voor hybride auto’s moeten goed worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze vele jaren met succes zullen werken.

Comments are Disabled